آیا میتوان سرعت سفید شدن مو را کم کرد؟
عوامل تغذیهای و هورمونی مانند استرس میتواند روی رنگ مو اثرگذار باشند ولی با توجه به ژنتیک هر فرد، استعداد سفید شدن مو میتواند زودتر و یا در سنین بالاتر اتفاق بیفتد. سفید شدن مو یک صفت ارثی است. اگر پدر و مادر شما در سنین جوانی موهایشان سفید شده است، این خصوصیت در شما هم ممکن است زودتر بروز پیدا کند. به نظر میرسد افراد سفیدپوست زودتر به سفیدی مو دچار میشوند و برخی از بیماریها مانند دیابت، کمخونی پرنیسیوز و تیروئید هم باعث سفیدی زودرس مو میشوند.
برای جلوگیری از سفید شدن مو چه بخوریم؟
مو از پروتئینی به نام کراتین تشکیل شده است و برای اینکه قوی، محکم و سالم باشد باید میزان این پروتئین به اندازه کافی وجود داشته باشد. انواع مواد غذایی مانند تخم مرغ و ماهی از منابع غذایی خوبی هستند که در رده اول پروتئین قرار دارند. در واقع پروتئین از آمینواسید ساخته شده است که برخی از آنها ضروری و برخی دیگر غیرضروری هستند. آمینو اسیدهای ضروری در پروتئینهای حیوانی به میزانی بیشتری وجود دارند و به راحتی هم جذب میشوند. کمبود موادی مانند آهن، کلسیم، روی، ویتامین دی، ویتامین ب ۱۲و ب۶ در بدن بسیار رایج است و البته آنچه اهمیت دارد، خوردن آن دسته از مواد غذایی است که این مواد و ویتامینها را به میزان کافی دارا باشند. اگر هم گیاهخوار هستید، این مواد ضروری و ویتامینها را به شکل مکملها مصرف کنید.