علت زود سفید شدن مو چیست

علت زود سفید شدن مو چیست

نوشته شده بوسیله: admin منتشر شده در: ROOT ایجادشده در تاریخ: د, 30 اردیبهشت 1398 بازدید: 597 نظرات: 0

علت سفید شدن مو چیست؟

پیشگیری از سفیدی مو

زمانی که تارهای موی سفید با موی طبیعی که به رنگ قهوه‌ای یا مشکی است، ترکیب می‌شوند، رنگی که به نظر می‌رسد، موی خاکستری رنگ است. زمانی که سلول‌های رنگ‌دانه مو یعنی ملانوسیت که وظیفه رنگ دهی به تارهای مو را دارند، کمتر تولید می‌شوند و یا تکثیر سلولی آنها متوقف می‌شود، مو به رنگ سفید در می‌آید. این سلول‌ها هستند که ماده ملانین یعنی رنگ‌دانه‌ها را تولید می‌کنند. این ماده در پوست، مو و چشم رنگ را به وجود می‌آورد. ملانین در دو نوع وجود دارد: اوملانین برای رنگ سیاه و قهوه‌ای و فوملانین برای رنگ قرمز و زرد. ترکیب این دو ماده است که طیف رنگی مو، چشم و پوست را می‌سازد. زمانی که مو به رنگ خاکستری و سفید تغییر پیدا می‌کند، رنگ‌دانه‌ای با این تناژ تولید نمی‌شود، بلکه در واقع هیچ رنگ‌دانه‌ای تولید نمی‌شود. در موهای سفید و خاکستری ملانوسیت‌ها مرده‌اند و رنگی که دیده می‌شود، در واقع رنگ پروتئین کراتین است. به دلیل اینکه هر تار مو سلول‌های ملانوسیت خود را دارد، همه موها به یک اندازه سفید نیستند و در برخی این اتفاق زودتر رخ می‌دهد. البته دلیل انتخاب اینکه کدام تار مو در اولویت سفید شدن قرار بگیرد، هنوز مشخص نیست ولی سن، استفاده زیاد از مواد شیمیایی و حتی آب و هوا می‌تواند روی مردن و از بین رفتن ملانوسیت‌ها تأثیر بگذارد.

یکی دیگر از دلایل سفید شدن مو سیگار کشیدن است. سیگار نه تنها برای سلامت کلی بدن مضر است، بلکه در روند پیری هم بسیار مؤثر است. پس برای جلوگیری از سفید شدن موها، بهتر است سیگار کشیدن را هر چه سریع‌تر ترک کنید.

آیا می‌توان سرعت سفید شدن مو را کم کرد؟

جلوگیری از سفید شدن مو

عوامل تغذیه‌ای و هورمونی مانند استرس می‌تواند روی رنگ مو اثرگذار باشند ولی با توجه به ژنتیک هر فرد، استعداد سفید شدن مو می‌تواند زودتر و یا در سنین بالاتر اتفاق بیفتد. سفید شدن مو یک صفت ارثی است. اگر پدر و مادر شما در سنین جوانی موهایشان سفید شده است، این خصوصیت در شما هم ممکن است زودتر بروز پیدا کند. به نظر می‌رسد افراد سفیدپوست زودتر به سفیدی مو دچار می‌شوند و برخی از بیماری‌ها مانند دیابت، کم‌خونی پرنیسیوز و تیروئید هم باعث سفیدی زودرس مو می‌شوند.

برای جلوگیری از سفید شدن مو چه بخوریم؟

مو از پروتئینی به نام کراتین تشکیل شده است و برای اینکه قوی، محکم و سالم باشد باید میزان این پروتئین به اندازه کافی وجود داشته باشد. انواع مواد غذایی مانند تخم مرغ و ماهی از منابع غذایی خوبی هستند که در رده اول پروتئین قرار دارند. در واقع پروتئین از آمینواسید ساخته شده است که برخی از آنها ضروری و برخی دیگر غیرضروری هستند. آمینو اسیدهای ضروری در پروتئین‌های حیوانی به میزانی بیشتری وجود دارند و به راحتی هم جذب می‌شوند. کمبود موادی مانند آهن، کلسیم، روی، ویتامین دی، ویتامین ب ۱۲و ب۶ در بدن بسیار رایج است و البته آنچه اهمیت دارد، خوردن آن دسته از مواد غذایی است که این مواد و ویتامین‌ها را به میزان کافی دارا باشند. اگر هم گیاهخوار هستید، این مواد ضروری و ویتامین‌ها را به شکل مکمل‌ها مصرف کنید.